Engasjert og litt tid til overs? Vi trenger frivillige som sprer glede og optimisme.

Sør-Varanger frivilligsentral driver mange ulike aktiviteter, og nye er på gang. Har du litt tid til overs og kan tenke deg å være med å gjøre en forskjell, er det ofte ikke så mye som skal til. Kanskje vil du drive på med noe du brenner for og samtidig glede en annen?

I løpet av pandemien er det nok flere som har slitt sofaen og som kanskje ikke har kommet helt i gang igjen. Fra høsten av er det ønskelig å mobilisere flere frivillige som har lyst til å hjelpe andre ut av ensomhet og isolasjon. Du kan være med å gi noen noen positive opplevelser, som kan være til gjensidig glede. Kanskje er det noen i nettopp ditt nabolag som trenger en som har litt tid?

Aktiviteter. Liker du å gå på tur, plukke bær, fiske, studere fugler, spille yatzy, prate om det som skjer i lokalsamfunnet, strikke, lese, dele en kopp kaffe, eller shoppe, gå på kafé, på kino, klippe gress, måke sne, reparere møbler som trenger en reparasjon, spille et instrument eller osv.? Ville du en gang i mellom ha litt tid til å ta med en eller besøke en som trenger det? Eller være med i en gruppe eller lede en gruppe?

Pessimisme, men tro på framtida. Sør-Varanger er inne i en tøff tid med omstilling, der mange kanskje opplever at det er en utfordring å holde humøret og motet oppe. Man legger merke til at en del flytter, kanskje fordi arbeidet man hadde ikke lenger finnes, eller at man er påvirket av pessimismen som rår i media osv. Besøkende utenfra tror det bokstavelig talt henger en sort sky over oss, slik det kan fortone seg i nasjonale medier. 

Men det gjør det jo ikke! Sør-Varanger er en utrolig flott kommune med mange muligheter.

Vi må bare gripe dem og ha tro på at det er i motbakke det går oppover! Sammen kan vi skape en positiv fremtid! 

Bli med på laget! Nå er frøet sådd. Tenk litt på om det kan passe for deg å bli en frivillig etter ferien. Kanskje kan du fra høsten av tenke deg å være med å bidra som aktivitetsvenn for en i din nærhet, være med å hjelpe noen å trene på å snakke norsk, være pasientvert på sykehuset, utføre små vaktmesterjobber, være med å holde liv i eldrekafeen f.eks en gang i måneden, være med i en kunst- og håndverksgruppe, være en Sør- Varanger vert som viser innflyttere litt av vår flotte kommune, eller være en aktivitetsvenn for en familie som trenger barnepass eller en som kjører til trening? 

Det er i sammen vi kan skape muligheter, avhjelpe hverandre og skape optimisme og tro på framtiden. Det er en nær sammenheng mellom aktivitet og helse. Alle mennesker har behov for å være i aktivitet og oppleve deltakelse. Fritidsaktiviteter og gode opplevelser har positiv effekt på livskvaliteten vår. Hvilke tilbud vi kan gi gjennom frivilligsentralen vil avhenge av hvem vi får med oss på laget.

I år er det frivillighetens år, der man skal feire Norges viktigste lagarbeid! Vi vil gjerne ha deg med i Sør-Varanger frivilligsentral. Velkommen på laget!

Ta kontakt om du har ting du kan bidra med, gode ideer, tips osv. 

Kontakt oss på e-post: frivillig@svk.no eller telefon: 78971857 eller meld deg som frivillig via vår nettside https://sor-varanger.frivilligsentral.no og scroll ned til overskriften «Kan du bidra?» 

2023 © Sør-Varanger Frivilligsentral