Har du behov for hjelp, kan du være med å gi ungdom muligheter for jobb.

Sør-Varanger Frivilligsentral starter i disse dager opp småjobbsentral for ungdom fra 13 år og oppover. Frivilligsentralen blir en kontaktformidler mellom de som trenger hjelp og ungdommen som vil bidra. Alle som har behov for hjelp kan spørre om hjelp.

Sør-Varanger Frivilligsentral skal starte opp småjobbsentral for ungdom fra 13 år og oppover. På den måten får ungdom mulighet til å tjene litt lommepenger. Ungdom har selv vært med å definere hvilke oppgaver de kan være interessert i å utføre. Her ser du hvilke oppgaver du kan få hjelp til:

Alle som trenger hjelp kan ta kontakt med frivilligsentralen, som kun blir en kontaktformidler mellom den som trenger hjelp og ungdom som kan bidra. Arbeidsoppgavene må være lette å utføre, som innebærer at man ikke skal ta tunge løft eller drive med maskinelt verktøy som snøfresere eller store gressklippere. 

Den som bestiller hjelp må vise og sørge for at ungdommen får den opplæringen de trenger for å kunne utføre jobben. Du må selv stå for utstyret som trengs. Arbeidstiden vil fortrinnsvis være etter skoletid og skal maks være på 2 - 3 timer av gangen. Det er den enkelte som trenger hjelp som defineres som "arbeidsgiver" og har ansvaret for ungdommen som er i arbeid. Ved arbeidsuhell anbefales det å fylle ut skademeldingsskjema på NAV sin side; https://personskadesiden.no/yrkesskade/skademelding-til-nav

En ungdom skal ha 100 kr. betalt for mindre oppdrag, og for oppdrag over en time betales det 125 kroner per time. Betalingen skjer direkte til den som utfører jobben for deg; kontant eller vipps.

En ungdom kan tjene inntil 6000 kroner skattefritt i året per oppdragsgiver. Det kan du lese mer om på skatteetaten.no. Er ungdommen under 18 år må han/hun ha foreldrenes underskrift på at man kan være en småjobber. Ungdom, og foresatte med ungdom under 18 år, underskriver på taushetserklæring. For at ungdommen skal føle seg trygge vil frivilligsentralens kontaktperson høre hvordan det går. 

Vår kontaktperson på Frivilligsentralen er Steinar Andreassen. Han er tilgjengelig på mobil tirsdager, onsdager og torsdager fra kl. 10 – 13.  

Hans mobilnummer er: 915 50 164. Passer det ikke å bestille hjelp da, kan du sende en e-post til: frivillig@svk.no så kontaktes du så snart det er mulig.

MERK: Frivilligsentralen kan ikke garantere at alle får hjelp. Hjelp kan gis kun når det passer for de som skal utføre den.

MERK OGSÅ: Ungdom under 16 år har ikke lov til å lufte hund på tur. (Se ny hundelov). Derimot kan en ungdom fra 13 år og oppover aktivisere din hund inne eller ute rundt huset ditt. Husk at det er du som er ansvarlig for hunden din. 


2023 © Sør-Varanger Frivilligsentral