Reservebesteforeldre, -tanter og -onkler

Sør-Varanger er et samfunn med flere tilflyttere, og andre foreldre som av ulike grunner har behov for litt avlastning og hjelp en gang i blant. For oss er det viktig at folk trives, skaper nettverk og har lyst å bli. Vi tenker at et tilbud som dette kan være både et bidrag til bli-lysten, og til å skape relasjoner på tvers av generasjoner.

De fleste som har hatt barn, vet at det av og til kan være krevende og travelt, og at en pust i bakken og litt voksentid kan være det som skal til for litt ekstra energi. 

Ikke alle har nettverk, familie og venner rundt seg, noen er kanskje aleneforeldre, har flere barn eller har sykdom eller andre årsaker som gir behov for litt avlastning og hjelp en gang i blant.

Kanskje du har litt tid og omsorg å gi andre - og kunne tenke deg et eller flere reservebarnebarn eller -niese/-nevø?

Hva innebærer det å være reserve?

Eksempler kan være å leke med barnet, samtale, hjelpe til med lekser, spille, lese, dra på kino eller på bassengtur - alt ut fra behov og ønsker. Det er ikke knyttet utgifter til dette for deg, utover det å transportere deg selv.

Vi søker deg som har fylt 18 år, som er voksen og trygg og har noen timer til overs som kan brukes til å bidra til dette.

Vi stiller ikke krav om spesiell utdanning/kompetanse. Som frivillig må du skaffe godkjent politiattest og undertegne taushetserklæring, og sammen med oss gjøre deg kjent med kjøreregler for foreldre og reservefamilie.

Kunne du tenke deg å bidra? Meld din interesse på frivillig@svk.no, eller ring oss på 78971857, så kontakter vi deg og slår av en prat.

2024 © Sør-Varanger Frivilligsentral