Aktivitetsvenn for 65+

Å være aktivitetsvenn er enkelt. Du trenger bare å gjøre noe du liker sammen med en eldre.

Aldersgruppe: 16 til 100 år

Som frivillig aktivitetsvenn trenger du ingen spesielle kunnskaper eller egenskaper. Du trenger egentlig bare å være deg selv.  Du vil bli koblet med en eldre person som har samme interesser som deg. Dere gjør ting dere liker; f.eks går tur, spiller spill, går på kino, fiske, male, spise sammen eller bare møtes for en kopp kaffe eller en prat. Målet er at tiden dere er sammen skal være til glede for dere begge.

Før du starter opp går du gjennom et kurs, skaffer deg politiattest og i hele perioden vil du ha støtteapparat med erfaring og kompetanse i ryggen. Det eneste som kreves er tiden din, og at du ønsker å kunne bruke den til noe meningsfylt samtidig som du blir kjent med et nytt menneske. Dere tilbringer tid sammen så ofte du ønsker, men minst en gang i uka. 

Når du melder deg som aktivitetsvenn får du tilbud om gratis kurs. På kurset får du lære litt om kommunikasjon og rollen som aktivitetsvenn. Vi spør deg om dine interesser og kobler deg til noen som har samme interesser som deg selv. Dette gjør vi fordi personlige interesser og kjemi er viktig for at dere begge skal få glede av å tilbringe tid sammen. 

Du får en kontaktperson som er tilgjengelig for spørsmål underveis, og du får tilbud om veiledning i fellesskap med andre aktivitetsvenner.

For mer info kontakt oss på e-post: frivillig@svk.no eller telefon: 78971857 eller e-post: kinovesen@gmail.com mobil: 41927170

2023 © Sør-Varanger Frivilligsentral