Småjobbsentral for ungdom

Alle som trenger hjelp kan via Frivilligsentralen spør en ungdom om å få utført mindre oppgaver som snømåking, hjelp til ulike typer husarbeid, handle, klippe gress, få utført hagearbeid, mate og passe husdyr osv. mot betaling. Frivilligsentralen blir kun en kontaktformidler.

Aldersgruppe: Fra 13 år

Sør-Varanger Frivilligsentral skal kjøre et pilotprosjekt for å teste ut småjobbsentral for ungdom fra 13 år og oppover. På den måten får ungdom mulighet til å tjene litt lommepenger. Arbeidsoppdragene skal være lette å utføre, og være på maks 2 - 3 timer.

Tilbudet gjelder alle som ikke kan eller har tid til å gjøre ting selv. Oppdragene utføres fortrinnsvis etter skoletid. 

De som trenger hjelp tar kontakt med oss i Frivilligsentralen, så formidler vi oppdrag til ungdom som har meldt seg. Du må være fra 13 år eller eldre. Ved mer tidkrevende oppdrag kan man gjerne være to som deler på jobben. 

Lønna for mindre oppdrag er 100 kr. (uansett hvor kort tid man bruker), og for oppdrag over en time betales det 125 kroner per time pr. person. Betalingen skjer direkte for hvert oppdrag mens du som hjelper er der. Enten kontant eller via vipps. 

De som ber om hjelp må stille med eget utstyr. 

Du som ungdom kan tjene 6000 kroner skattefritt i året per oppdragsgiver. Det kan du lese mer om på skatteetaten.no. 

MERK: Frivilligsentralen vil kun være en kontaktformidler. Sentralen har derfor ikke arbeidsgiveransvar eller forsikringsansvar. 

Skulle du skade seg under oppdrag for en som har bedt om hjelp, anbefaler vi at du fyller ut skademeldingsskjema. https://personskadesiden.no/yrkesskade/skademelding-til-nav

Ønsker du å bli småjobber, kan du ta kontakt med Frivilligsentralen på tlf: 78971857,    e-post: frivillig@svk.no eller på messenger. Frivilligsentralen er på Facebook. MERK: Alle under 18 år må ha foreldrenes samtykke/ underskrift for å få lov til å være en småjobber. 2023 © Sør-Varanger Frivilligsentral