PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Turdager

Vi har i mange år hatt samarbeidet med Røde Kors, Jeger og Fiskeforeningen og Flyktningtjenesten slik at vi kan arrangere tilpassede fjellturer og fisketurer. Følg med i avisa og på våre facebooksider august/ september.

Øretoppen 2010

Rastigaissa 2010

Øretoppen 2009

Øretoppen 2009

I samarbeid med Sør-Varanger Røde Kors og Flyktningtjenesten arrangerte vi onsdag 5. august tur til Øretoppen. Vi samlet oss på Frivillig Sentralen og kjørte med to busser mot Ropelv. Totalt var det 28 personer med på turen. Det var personer med opprinnelse fra tilsammen 9 ulike land; Norge, Danmark, Tyskland, Nederland, Irak, Afganistan, Kongo, Libanon og Filipinene. Yngste på turen var 7 år og eldste var ca 60 år.

Da vi startet vandringen var det fin temperatur for å gå i, men det lå havtåke innover fjordene. Etterhvert som vi nærmet oss toppen forsvant det meste av tåka og sola kom fram, det var bare andre sida av Varangerfjorden og ytterst mot Jarfjord/ Grense Jakobselv vi ikke kunne se fra toppen. Det var en glad og lykkelig gjeng på 15 personer og en hund som kunne ta seg en liten hvil før turen gikk nedover igjen.

Det var sjokolade og drikke pause flere ganger på turen, og de som ikke ble med helt til toppen hadde nytt dagen i det fine været langs med løypa.

Etter ansiktene å bedømme ved turens slutt, hadde det vært en vellykket dag for de fleste. Regner med at det var mange som fikk en god natts søvn og våknet med noen støle kropper rundt omkring dagen etterpå.

Denne turen var arrangert som en øvelsestur før den neste turen som er 15. august til Rastigaisa ved Levajok.

Rastigaissa 2009